TEMA: Skiltning for erhvervsdrivende og institutioner

Sådan kunne en købmandsforretning se ud i 1970'erne. Billedet her er angiveligt fra 1989 og da var butikken vistnok lukket, men sådan så Adelgade 9 altså ud. Her kunne man købe ganske få varer, men det var også her tipskuponerne skulle indleveres og betales.

Så tænk over hvordan her ser ud i 2021 og forestil jer, at I eller jeres børn kommer tilbage om 40 år. Hvad vil de kunne se til den tid? Det er svært at vide, men vi kan i hvert fald se, hvordan de nuværende skilte, der findes rundt om i byen er udformet. Måske er de der stadig til den tid, men ellers kan I forhåbentlig se dem her på arkivets netsted.

Hvis I derimod har billeder fra gamle dage (alting før i går), vil vi gerne have dem i original eller i gode digitale kopier, for så kan vi også vise dem her. Vi eftersøger ikke kun materiale fra Nysted, men fra hele den gamle kommune, som er arkivets ansvarsområde.

Klik på billedet herover og find mere end 80 fotografier af diverse skilte rundt om i Nysted by.

Der er mange typer fra de ganske enkle over nogle, der er tænkt en del over og frem til dem, der ikke gælder længere, men bare ikke er blevet fjernet endnu.