TEMA: Skansen

Denne samling viser billeder fra Skanseområdet 1909-17 og Skansepavillonen 1915-48.

Selve Skansen blev i den nuværende form opført under Englandskrigene (1807-1814). Der er dog noget der tyder på, at der allerede i 1600-tallet blev konstrueret et forsvarsanlæg, men det er ikke almindelig anerkendt

Skanseområdet lå på Præstegårdens besiddelser, men hele området blev i året 1890 solgt til lensgreve Frederik Raben-Levetzau, som igen solgte næsten hele området til avlsbruger Ole Hansen.

Greven plantede træer omkring Skansen og gav liberalt adgang for publikum til området. Senere blev området overtaget af Nysted By og omdannet til en park/lystskov.

Skansepavillonen blev oprindeligt opført ved Folehaven som samlingssted for den lokale skytteforening, men flyttedes i 1911 til den nuværende placering.

Der fungerede den frem til slutningen af 1900-tallet som sommerrestaurant og fest- og samlingssted for byens og egnens indbyggere. Fra ca. 1974 indgik bygningen delvist i driften af camginpladsen og da kommunen solgte pladsen til en privatmand fulgte pavillonen med.

For 100 år siden havde hver by med respekt for sig selv en lignede pavillon, men Skansepavillonen er en af de ganske få tilbageværende.

I 2019 er bygningen blevet ombygget til ferieboliger.

Billedserien er ordnet kronologisk. Klik på billedfeltet for at styre tempoet selv