TEMA: Nysted Bio

Biografen i Nysted åbnede i 1922.

Bygningen er opført af Johs. Holck for direktør J. Christensen. (Huse i Nysted, 1982). Den blev drevet af forskellige biografdirektører i 62 år, indtil den måtte lukke. Den sidste film, der blev spillet inden lukningen i 1984, var Kim Larsens “Midt om natten”. Herefter stod biografen urørt i 14 år. Enken til den sidste biografdirektør boede i en lejlighed i tilknytning til biografsalen.

I 1995 købte Byhusforeningen biografen. Den gik i gang med at søge midler til restaurering, udarbejdelse af tegninger m.m. og efter 2½ års arbejde kunne “den gamle biograf” åbne igen – nu som et multihus og kulturhus.

Det oprindelige hus var blevet restaureret og udvidet med en glassal. Multihuset kunne nu anvendes til dans, koncerter og fester, og den 14. juni 1998 genåbnede selve biografen. Den første film, der blev vist efter genåbningen, var Kim Larsens “Midt om natten”.

Byhusforeningen har digitaliseret en samling reklamebilleder, som blev brugt i 1970'erne, og overladt dem til arkivet. Klik på billedet her ved siden af og se alle 87 reklamer - eller spring nogen af dem over.