TEMA-sider

Vises på biblioteket

I løbet af 2019 har arkivet leveret 5 billedserier, der har været vist på en storskærm på bibliotekets 1. sal. Efterhånden vil de også blive vist her på netstedet.

Om dem alle gælder, at hvis nogen skulle have yderligere oplysninger om billederne eller har tilsvarende billeder, som de vil dele kan man henvende sig til arkivet.

En serie med billeder fra Adelgades nordlige ende frem til Smedestræde.

Billeder fra Ålholm udefra og indefra.

Billeder af biler og motorcykler fra Nysted og omegn fra ca. 1903-1980

Billeder fra Skanseområdet fra 1909-1948

Arkivet har mange billeder, enkelt-stående eller samlinger. De fleste har skriftlige kommentarer med, så de kan identificeres, men en del billeder har et ukendt motiv eller helt eller delvis ukendte personer.

Her beder vi om publikums hjælp. Det kan jo være at en og anden kan genkende motiv eller en eller flere af personerne.

Hvis man kan det, kan man skrive til lokalhistoriskarkiv-nysted@mail.dk

Se en række billeder her

På forhånd tak.

Byer og naturlokaliteter har haft deres navne i mange hundrede år. Nogle stammer helt tilbage fra midt i det 1. årtusind. Men de fleste gårde, huse og veje er først blevet navngivet i 1800- og 1900-tallet, og begrundelsen for disse navne er måske allerede gået i glemmebogen.

Arkivet vil gerne indsamle den viden, der stadig eksisterer, om hvorfor de bestemte navne blev valgt, og betydningen af dem.

Mange gårde og huse bliver i disse år overflødige og bliver revet ned, men de kan dog stadig ses på ældre kort eller i bøger om egnen. I første omgang præsenterer vi lister med alle veje i vores område. Senere vil vi, hvis der er interesse for sagen, vise de gård-navne vi kan finde frem ordnet efter sognene og derefter alfabetisk.

Vi vil opfordre vores læsere til at medvirke ved at melde tilbage såfremt man har oplysninger der kan falde ind under dette projekt.

Gå videre herfra